top of page
Logo hoofdje.png

Voor rijdende Leden

Lessen

De Weideruiters organiseren een gevarieerd aanbod van lessen. Zowel voor dressuur- als springliefhebbers zijn er wekelijks lessen.

Bij voldoende animo kunnen er ook weer lessen voor menners georganiseerd worden.

Let op: tijden kunnen in overleg met de deelnemers soms iets veranderen. Wil je komen kijken neem dan contact op met Martha Bisschop (pennweideruiters@gmail.com) of Frédérique Waakop Reijers (weideruiters@gmail.com)

Lessen in de vakantie periodes

In de vakantieperiodes zijn er vaak afzeggingen en zijn de groepen eigenlijk te klein. In geval van weinig deelname zullen lesgroepen samengevoegd worden.

Het wel of niet doorgaan van lessen is aan het bestuur in overleg met de instructeurs.

Bij onvoldoende deelnemers zullen lessen samengevoegd worden. Van de deelnemers wordt daarom gevraagd om minimaal 24 uur van te voren af te zeggen, overmacht daargelaten.

Overmacht: kreupelheid of ziekte paard; lekke bande, motorische problemen. Als er vooraf bekend is dat deelname niet mogelijk is, dan kan er in overleg met de betreffende instructeur in een ander uur meegereden worden, waarbij het totaal aantal combinaties maximaal 6 is.

Het weer in Nederland is aan het veranderen. Hierdoor komen er steeds vaker extreme weersomstandigheden voor. Voor dit soort omstandigheden zal een protocol in werking treden. We hebben al kennis gemaakt met het hitte protocol. Voor de komende periode is er geen advies van de KNHS. Mocht het door gladheid niet verstandig zijn met een trailer op pad te gaan, dan zal er in eerste instantie een theorieles gegeven worden. Het wel of niet de weg op gaan is voor ieders eigen verantwoording. In overleg kan een les verzet worden.

NB: de hieronder genoemde tijden kunnen door de instructeur in overleg met de groep soms iets afwijken. Kijk voor meest actuele tijd in de agenda of neem contact op je wilt komen kijken bij een bepaalde groep om de juiste tijd te horen.

Lessen & Instructeurs:

Maandag:

18:00 - 19:00 Pony's Dressuur/Springen        Nicole Kist

19:00  - 20:00 Pony's Dressuur/springen        Nicole Kist

20:00  - 21:00 Paarden Dressuur                       Nicole Kist

 

Dinsdag:

Dressuur met Savannah Pieterse tijdelijk gestopt, zodra er weer voldoende combinaties zijn kan op deze avond weer een dressuurles starten.

Woensdag: 

09:30 - 10:30  Paarden Dressuur                       Savannah Pieters 


Donderdag:
18:45-20:30 Working Equitation                       Alexandra Huizinga         

BIXIE lessen 

Bixielessen vanaf 2023 conform het nieuwe Bixie & Friends programma
We zijn super blij dat wij een instructrice hebben gevonden die vanaf 2023 Bixielessen bij de Weideruiters wil gaan geven.
Hieronder kort de informatie.
- Elke woensdag les
- Lessen van 1 uur
- Maximaal 4 kinderen per les
- Bixie en Friends programma (nieuw)
- 1 keer per maand theorieles
- Inschrijven per kwartaal
- € 26,00 per maand 
- 4-1-2023 kennismakingsdag Bixieprogramma voor ouders en ruiters

José Harmsen zal de lessen gaan verzorgen in combinatie met Frédérique Waakop Reijers (Theorie en back-up). Beiden zijn gediplomeerde instructrices en Frédérique is ook officieel Bixie jurylid.

José Harmsen is de drijvende kracht achter Equi Joy Training. 
Door de jaren heen heeft José voor diverse handelstallen gewerkt en zelf een aantal paarden gehad. 
Sinds 2018 is José voor zichzelf begonnen en geeft ze voornamelijk dressuur, springles en schriktrainingen.
Met haar paard Vidoff rijdt José in het ZZ-Licht en mag ze ZZ-Zwaar starten.
Haar andere paard Livandi is sindskort beleerd en gaat ook mee op concours.

NB: de hier genoemde tijden kunnen door de instructeur in overleg met de groep soms iets afwijken. Kijk voor meest actuele tijd in de agenda of neem contact op je wilt komen kijken bij een bepaalde groep om de juiste tijd te horen.

bottom of page